Samarreta blanca MissComadres Sororitat obrera

Sororitat Obrera!

Les meves germanes la meva pàtria!

Marina Ginestà i Coloma.

Cotó orgànicSense explotació

20,00 €
Guia de talles

Aquest quadre de mides és el que fem servir per a la majoria de samarretes, però treballem amb altres fabricants que poden utilitzar mides diferents. Comproveu el quadre de talles que apareix a sota de cada producte i, si teniu alguna pregunta, no dubteu a enviar un correu a partisano@partisano.cat

També ens podeu trucar al 972 492 393 (horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h).

Mides de les samarretesMides de les dessuadoresMides xandallsDessuadora skaMides de les samarretes de tiresMides de les HarringtonsMides dels paraventsMides de les bombers

Color
  • Bicolor
Talla
Darreres unitats en estoc
Descripció

SORORITAT OBRERA, LA MEVA MÀTRIA, LES MEVES GERMANES

“Re-mirar – l’acte de tornar a mirar, de veure-hi amb nous ulls, d’entrar en el vell text des d’una nova direcció crítica --- per les dones és, més que un capítol en la història cultural, un acte de supervivència”. Adrienne Rich

Sororitat Obrera és la nostra abraçada a les dones: lesbianes, bolleres, trans de Catalunya i a totes les germanes obreres, jornaleres, a les dones del carrer, les proletàries, les del camp i de la ciutat, a aquelles dels suds i dels nords, als cossos explotats pel capitalisme.

Pràcticament tots els nostres dissenys tenen una banda sonora, ens acompanya i ens inspira mentre parlem, decidim i fem la conceptualització d’allò que volem explicar i com ho volem explicar. Aquests dies ens ha inundat la “Canción de soldados” de Chicho Sánchez Ferlosio (Mª José Llergo té una versió meravellosa); i diu així:

"Dicen que la patria es / un fusil y una bandera / mi patria son mis hermanos / que están labrando la tierra ...".

Des d’aquí comencem un acte de re-visió i “resistència a qualsevol tendència a estabilitzar el coneixement o la teoria d’allò humà, universal i androcèntric” -1- i ens nombrem MÀTRIA i GERMANES, “la meva màtria son les meves germanes, que estan llaurant la terra”

La Sororitat Obrera és un gest de complicitat a “Solidaritat Obrera”, segur que algú de vosaltres ja se n’ha adonat. Fem referència a l’organització sindical de Barcelona que va ser la precursora de la Confederación Nacional del Trabajo (CNT) a nivell estatal. Al 1907 van publicar un manifest que ens agrada –2– però aquest tros que hem hackejat ens agrada més:

“La emancipación de la ‘mujer’-3-, ha de ser obra de la ‘mujer’ misma; el camino es la asociación y la sororidad, obrera y jornalera”.

Ens feia falta una cara, una imatge que donés sentit a la nostra lluita i la nostra unió... ¡ZAS! Què fa una dona com tu estampada al lloc del cor en una samarreta?

Marina Ginestà Coloma va esdevenir la imatge per antonomàsia. Pertanyia a les Juventudes Socialistas Unificadas quan, tres dies després del cop d’Estat del 36, amb 17 anys, li van fer l’actual mítica fotografia amb un fusell a l’espatlla a la terrassa del Hotel Colón de Barcelona. Ella és la cara insurgent que tants anys després segueix inspirant dignitat.

És possible que Marina Ginestà mai no hagués sigut una miliciana armada amb fusells i granades, com Paulina Odena García, Concha Pérez Callado o Soledad Casilda Hernáez Vargas; sinó que va viure la guerra i l’exili, armada a la seva manera. El seu ofici de periodista i intèrpret la va mantenir a la trinxera permanent d’una dona militant.

Marina va ser un puny alçat al vent i la seva imatge en aquella terrassa s’ha convertit en una icona de la guerra civil i l’antifeixisme. Ginestà és la cara visible del nostre tribut a totes les milicianes antifeixistes i a totes les dones obreres i jornaleres del món que ens recorden que el camí som nosaltres i la sororitat és la nostra bandera.

Com a feministes no oblidem que “la solidaritat és la tendresa dels pobles” -4- i que la nostra tendresa parla de classe, diversitat sexual lgtbiq+, de procedència, de color de pell i de diversos sentirs. La nostra solidaritat és sororitat.

Aquest disseny és també una “aliança” amb les nostres companyes de MissComadres, que ens han recolzat sempre i han cregut en la solidesa del nostre projecte. Sense elles, tot això hagués sigut molt més difícil. Gràcies.-1- Griselda Pollock- Trobades al museu feminista virtual.
-2- Solidaridad obrera: "Recordemos que la emancipación de los trabajadores ha de ser obra de los trabajadores mismos; nosotros os enseñamos el camino, que es la asociación y la solidaridad obrera. “.
-3-Totes les que ens anomenem com a dones.
-4- Gioconda Belli.Detalls del producte
Comentaris
No hi ha comentaris
Productes relacionats

Rep les nostres notícies i ofertes especials

Us podeu donar de baixa en qualsevol moment. Tan sols cal que cerqueu la informació de contacte a l'avís legal.

Configuració

Compartir

Menú