Samarreta No Passaran! Negra

Ara i sempre contra el feixisme! Samarreta negra estampada amb tinta negra, discreta però contundent! També disponible en color gris, molt més contundent!

Més detalls

15,00 €

Guia de talles

  Ara i sempre contra el feixisme!

  «No passaran!» (francès: «Ils ne passeront pas», castellà: «¡No pasarán!», anglès: «They shall not pass», alemany: «Sie kommen nicht durch», jiddisch:«זײ װעלן ניט דורכגײן») és l'eslògan emprat per a expressar la determinació de defensar una posició contra l'enemic. La primera referència que se'n té és de la Batalla de Verdun a la Primera Guerra Mundial, pronunciada pel general francès Robert Nivelle (tot i que hi ha qui l'atribueix al seu comandant, en Philippe Pétain). Apareixerà després en cartells propagandístics, com el d'en Maurice Neumont després de la Segona Batalla del Marne, amb la forma «On ne passe pas!», que serà l'adoptada a les plaques dels uniformes de la Línia Maginot.

  Dolores Ibárruri (La Pasionaria, una de les fundadores del PCE) la va tornar emprar més tard durant l'assetjament de Madrid, a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), sota la forma castellana «¡No pasarán!». Ha arribat a ser un eslògan internacional antifeixista i encara ara s'empra en els cercles polítics de l'esquerra.

  Sovint s'ha respost a aquesta expressió amb un «Passarem». La resposta de la dreta «Hemos pasado» és del general Francisco Franco, quan les tropes rebels varen aconseguir entrar finalment a Madrid, i amb aquest títol la cantant Celia Gámez va gravar un xotis en què es fa burla del "¡No pasarán!" republicà.

  Text extret de la Viquipèdia

  El disseny d'aquesta samarreta és de l'Alhama Molina, podeu trobar més creacions seves a instagram.com/alhamamolina

30 altres productes de la mateixa categoria: